Header
Home Berry

Wie is Berry?

Hallo, ik ben Berry, geboren te Vlaardingen, op woensdag 4 juli 1962 en vaak wordt mij gevraagd: ‘Sinds wanneer ‘doe’ je aan cabaret?,
Wanneer kwam jij van de Kleinkunst Academie?’
Wel, ik ‘doe’ sinds najaar 2000 aan cabaret, maar ik ben nooit van de Kleinkunst Academie gekomen, simpelweg omdat ik er ook nooit naar toe ben gegaan..”

In de zomer van 2000 werd ik gebeld.
Ik kreeg een uitnodiging een gat in de programmering op te vullen van het zogeheten Palagonia Festival. Een cultureel festival eind augustus, dat jaar. Zo kon ik daar ‘leuk een half uurtje uit mijn cabaretprogramma spelen’, en dat dan twee x.
Het klonk aantrekkelijk, ware het niet dat ik totaal nog nooit iets aan cabaret had gedaan.
Ik speelde vanaf begin jaren ’80 bij toneelgezelschap De Fakkel in Vlaardingen (oa. ‘Jan Rap en zijn Maat’, van Yvonne Keuls, ‘Met mes en vork’ van Alan Ayckbourn, en ‘Blauw blauw’ van Hugo Claus), en later bij het, eveneens Vlaardingse, Schmieren.
Daar speelde ik o.a. eind jaren ’90 de rol van componist Franz Schubert in:’De laatste kroeg’, een monoloog, geschreven door Ger van Veen, ondersteunt door live muzikanten en zanger.

Het vrije, improviserende karakter van deze monoloog beviel mij destijds erg goed..
In die tijd liet ik wel eens vallen dat ik toch wel graag eigen teksten zou willen (kunnen) schrijven. Ik bezocht regelmatig cabaretvoorstellingen en het leek mij tof cabaret te maken.
Deze uitspraken hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het telefoontje..

Echter: iets willen, is iets anders dan al hebben. Ik had dus nog niets.. Wel had ik nog zes weken..
Ik zegde toe.

Korte synopsis van al mijn voorstellingen:

Getuige | Sprekend | Preventief | Vermist